Mirësevini në Novobërdë


Faqja e Novoberdës do te jetë faqja, ne të cilën qytetaret e komunës sonë, por edhe me gjere, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Historiku

Duke u bazuar në burime të shumta historike territori i komunës së Novobërdës ka qenë një trevë e populluar qysh në zhvillimet e hershme të njerëzimit.Novobërda posaçërisht bëhet qendër e rëndësishme në mesjetë atëherë kur edhe merr hov zhvillimi i xehetarisë.Sipas disa shënimeve në shekullin e XV kishte 45,000 banorë.

Kulminacionin e zhvillimit ekonomik dhe politik e arrin me zhvillimin e minierës së Novobërdës e cila ishte shumë e pasur me minerale të Arit, Argjendit, Plumbit dhe Zinkut. Sipas disa të dhënave të asaj kohe, në vitin 1450 Miniera e Novobërdës prodhonte afër 6000 kg argjend në vit. më shumë...

Lajme

Novobërdë
27 shkurt 2018
DSC_6993.JPG

Kryetari i Komunës së Novobërdës z.Svetisllav Ivanoviq  ka  marr pjesë    takimin  i cili  është mbajtur  prej  dt. 23. deri 25.  Shkurt  2018. Misioni i OSBE-s në Kosovë së bashku  me Ministrin e Pushtetit Lokal ka  organizuar Ministrive  dhe  Komunave  se  si  të avancojnë  koordinimin e tyre, për   mirëqenien  publike  dhe  për  ofrimin  sa    të mirë  dhe më të shpejt  të shërbimeve.  

më shumë...

Vizita e zëvendës Ministrit të Financave komunës së Novobërdës
22 shkurt 2018
IMG_2327.JPGZëvendës Ministri i Financave z.Bojan Stojanoviq   vizitoi sot komunën e Novobëdës. Gjate vizitës komunës  së Novobërdës zëvendës ministrin e priti Kryetari i Komunës  së Novobërdës z.Svetisllav Ivanoviq.
më shumë...

INSTITUCIONI I AVOKATIT TË POPULLIT
21 shkurt 2018

obnusman.pngNJOFTIM

TAKIM ME QYTETARË

 

AVOKATI I POPULLIT NJË HAP MË AFËR QYTETARIT

 

më shumë...

 

Hyrja

 

 

StatutiKomunes-(1).jpg


rregulloret.jpg

PlanetZhvillimore.jpg

Draft Statuti i Qendrës për Punë dhe Mirëqenje Sociale në Novobërdë

riatdhesimi.jpg

Lajmet e fundit

Telefona kontaktues
 

news__1426091444.jpg
udhezuesIMG_sr-jpg-aspx---Copy.jpg
download-jpg-aspx-(1).jpg